Utbankad kycklingfilé med citronsmör och sparris

Utbankad kycklingfilé med citronsmör och sparris

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 24 h )

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (Kronfågel)
    • 1 knippe

      Vit sparris (färsk)
    • 1 tsk

      Paprikapulver
    • 1 msk

      Grillkrydda
    • 1 msk

      Rapsolja
    • 500 gram

      Tomater
    •  

      Vatten
    •  

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör (osaltat)
    • 1 msk

      Citronjuice
    • 1 msk

      Citronskal (rivet)
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala och förkoka vit sparris i lättsockrat vatten. Droppa olivolja över, och täck med plastfilm. Görs gärna dagen innan.
    2. Rör smör, citronsaft och citronskal fluffigt, gärna med stavmixer. Ställ svalt till servering.
    3. Halvera eller klyfta tomater. Banka ut kycklingfilé till ½ - 1 cm tjocklek. Krydda med paprika och grillkrydda. Tänd grillen.
    4. När du har en bra grillglöd: Börja att grilla sparrisen runt om. Lägg åt sidan. Pensla kycklingfiléerna med olja. Grilla cirka 2 minuter på var sida. Avsluta med att grilla tomaterna lätt.
    5. Servera med citronsmör. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kockens tips!

Använd gärna tomater i olika färger.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Citronsmör

Citronsmör

10 minEnkelt

Om oss