Fiskgratäng KvibilleBild av Lina Eriksson

Fiskgratäng Kvibille

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 700 gram

      Laxfilé
    • 700 gram

      Potatis
    • 1 styck

      Purjolök
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Mjölk
    • 4 cm

      Pepparrot
    • 1 dl

      Cheddarost (lagrad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Värm ugnen till 200°C.
    2. Skala och koka potatis. Stompa därefter. Täck botten på en långpanna med den stompade potatisen.
    3. Snitta purjolök på längden. Skölj väl. Skiva fint. Lägg på potatisen.
    4. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Slå äggstanningen över grönsakerna. Grädda 10 minuter i ugn.
    5. Riv ost. Skala pepparrot och riv fint. Skiva lax tunt. Hacka dill. Lägg på lax, pepparrot och dill innan stanningen stannat. Toppa med osten och grädda ytterligare 5 minuter.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kockens tips!

Några enkla moment och du har en riktigt god fiskgratäng med hela rätten i samma ugnsform.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fiskgratäng

Fiskgratäng

1 hEnkelt

Om oss