Tempurasparris med citrondipp

Tempurasparris med citrondipp

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Portioner

    • 1 styck

      Äggula
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 3 dl

      Vatten (kallt)
    • 0.50 tsk

      Fänkålsfrön (mald)
    • 0.50 tsk

      Ancho chilipulver
    •  

      Salt & peppar
    • 10 styck

      Morot (mini)
    • 10 styck

      Grön sparris (färsk)
    •  

      Frityrolja
    • Dipsås:
    • 1 msk

      Dijonsenap
    • 3 dl

      Rapsolja (neutral)
    • 1 styck

      Skal av citron
    • 1 styck

      Äpple (granny smith)
    • 2 styck

      Sardellfilé (inlagd)
    • Sallad:
    • 5 blad

      Romansallat
    • 100 gram

      Ärtskott
    • 3 msk

      Pumpakärnor
    • 1 styck

      Rödlök
    • 5 styck

      Svarta oliver
    • 1 msk

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Blanda ägg, mjöl och fänkål samt anchochili med en träslev eller gaffel. Späd sedan med vatten. Det skall vara lite klumpar kvar.
    2. Skala morötter och dela på längden. Blanchera (lägg i kokande vatten och koka 1-3 minuter). Kyl sedan i isvatten och lägg på en handduk eller papper.
    3. Putsa sparris och dela på längden. Mjöla sedan sparris och morot. Doppa i tempurasmeten. Värm olja till 180°C och fritera rotfrukterna tills de blir knapriga. Tag upp med en hålslev. Låt rinna av på lite papper. Smaka av med salt och peppar.
    4. Mixa äggulorna med senap, sardeller ochcitronskal. Tillsätt oljan droppvis under vispning till en fast majonnäs. Vid servering: Skala äpple och riv på rivjärn. Blanda i majonnäsen. Smaksätt med salt och svartpeppar.
    5. Rosta pumpakärnor i torr panna. Skala och finstrimla lök. Skär oliver i skivor. Blanda alla ingredienser till salladen och vänd runt med lite olivolja. Serveras som tillbehör.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med fr&  LÄS MER
Kockens tips!

Recept skapat av Krister Dahl från kocklandslaget.
Kommentar
Om oss