Oxbringa med caesarsmörBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Oxbringa med caesarsmör

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Oxbringa (färsk m. ben)
    • 2 styck

      Morot
    • 150 gram

      Rotselleri
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Chipotle chili
    • 1 styck

      Vitlök (hel)
    • 1 dl

      Sirap (mörk)
    •  

      Maizena
    •  

      Vatten
    • 250 gram

      Smör
    • 5 styck

      Sardellfilé (inlagd)
    • 50 gram

      Parmesan (nyriven)
    • 0.50 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Skala och skär ner lök och rotsaker grovt. Lägg ner i en rymlig gryta tillsammans med kött. Häll på vatten så att det täcker.
       
    2. Ställ på spisen och låt sjuda sakta tills det är klart, 3-4 timmar, om man sticker en kniv i köttet ska det släppa lätt. Tag upp och ställ i press, låt svalna.
       
    3. Tag 1 liter av buljongen. Koka ner till hälften. Rör ut maizena i lite kallt vatten. Red av buljongen lätt. Tillsätt sirap. Ställ åt sidan för att kallna.
       
    4. Rumstemperera smör. Vispa vitt och fluffigt. Hacka sardelfiléer fint och rör ner. Pressa i citron. Vänd i parmesan. Riv vitlök och ha i. Forma smöret på valfritt sätt. Ställ kallt.
       
    5. Sätt på grillen. Skär upp oxbringan i portionsbitar. Lägg på grillen. Pensla med sirapsglejsen. Låt det karamelliseras lite. Servera med smöret.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Smöret räcker till fler än 4 portioner.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Caesarsmör

Caesarsmör

30 minMedel

0 voting
Rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa

2 h 30 minMedel

Om oss