Lammkorv med oliv och aubergineröraBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammkorv med oliv och aubergineröra

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 24 h )

    • 15 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Lammfärs
    • 0.50 kilo

      Fläskfärs
    • 100 gram

      Bacon
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 0.50 dl

      Paprikapulver
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 4 msk

      Nitritsalt
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 0.50 dl

      Spiskummin (mald)
    • 1 styck

      Korvfjälster
    • 2 styck

      Aubergine
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 msk

      Timjan
    • 1 msk

      Schalottenlök (hackad)
    • 50 gram

      Svarta oliver
  • Gör så här:
    1. Finhacka bacon, vitlök och chili. Blanda alla ingredienser till korven utom fjälster.
       
    2. Skölj korvfjälster i rikligt med vatten. Knyt ihop ena ändan. Stoppa korven med en korvspruta eller en rejäl spritspåse, fördela smeten jämt och fyll inte för hårt. Knyt ihop.
       
    3. Plasta och ställ in i kylen över natten för att smeten ska få mogna.
       
    4. Sätt ugnen på 175°C. Dela aubergin på längden. Baka den mjuk i ugnen, cirka 20 minuter.
       
    5. Hacka oliver och schalottenlök. Sautera (fräs) lök och oliver i olivolja. Gröp ur auberginen och grovhacka. Blanda med lökfräset. Koka mjukt. Mixa slätt. Salta och peppra.
       
    6. Tänd grillen. Lägg på korven och stek den klar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Nitritsalt är vanligt bordssalt som blandas med natriumnitrit. Saltet konserverar och gör köttet rödare. Det går att köpa på nätet eller prata med charken i närmaste livsmedelsäffär.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Oliv- och aubergineröra
Om oss