Tranbärsglaserad ryggbiff på grillen med persiljeaioli

Tranbärsglaserad ryggbiff på grillen med persiljeaioli

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 13 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Ryggbiff
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 2 dl

      Tranbärsjuice
    • 0.50 dl

      Honung
    • 0.50 styck

      Jalapeño (färsk)
    •  

      Maizena
    • 2 styck

      Äggula
    • 1 tsk

      Dijonsenap
    • 4 dl

      Matolja
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 knippe

      Persilja
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 110°C.
       
    2. Salta och peppra biff. Stek runt om i en stekpanna. Lägg köttet på ett galler. Stick in en termometer. Sätt in i ugnen. Låt köttet få en innertemperatur på 55°C.
       
    3. Koka upp tranbärsjuice med honung och chili. Red av lätt med lite maizena utrört i kallt vatten. Ställ glejsen åt sidan.
       
    4. Lägg olja, vitlök och persilja i en kannmixer. Mixa den slät i cirka 5 minuter.
       
    5. Rör ihop äggulor, senap och salt. Tillsätt persiljeoljan sakta i en tunn stråle så den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
       
    6. Tänd grillen och lägg på köttet, pensla köttet regelbundet och låt det karamelliseras.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Att steka köttet i ugnen innan är bra om man ska grilla hela köttstycken. Självklart går det att grilla också i t. ex. en klotgrill, se bara till att det inte är för varmt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Persiljeaioli

Persiljeaioli

15 minAvancerat

Om oss