Rostad tomatsallad med marinerad mozzarellaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Portioner

    • 400 gram

      Cocktailtomater
    • 2 styck

      Rödlök
    • 100 gram

      Rucolasallat
    • 1 dl

      Olivolja
    • 2 msk

      Rödvinsvinäger
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 500 gram

      Mozzarella
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 kruka

      Persilja
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 250°C.
       
    2. Lägg tomater i en form. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Tag ut och ställ kallt.
       
    3. Skala och skiva rödlök tunt. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Blanda allt försiktigt med tomaterna.
       
    4. Skär mozzarella i skivor. Mixa ihop vitlök, persilja, juice och skal från citron och olivolja. Blanda med osten.
       
    5. Blanda i ruccolan i tomaterna. Lägg upp på fat.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Steak & tomatsallad
0 voting
Limegrillad tomatsallad
Om oss