Ris à la Campa (friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ris à la Campa (friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 0.50 styck

      Gul lök
    •  

      el. rostad lök
    • 0.50 msk

      Matolja
    • 5 styck

      Torkade aprikoser
    • 0.50 krm

      Ingefära (mald)
    • 0.50 msk

      Honung
    • 3 dl

      Snabbris
    • 1.80 dl

      Vatten
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 150 gram

      Skinka på burk
    •  

      el. torkat renkött
    •  

      el. fisk
    •  

      el. Quorn
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök.
      Tärna aprikoser.
       
    2. Fräs (lättstek) löken i matolja några minuter på medeldelvärme, tills den är glansig men inte bränd.

      Tillsätt aprikoser, ingefära och honung.
      Tillsätt snabbris och fräs det glansigt.
       
    3. Tillsätt vatten och låt sjuda under lock tills vattnet dunstat (ca 5 min).
      Salta och peppra.
       
    4. Servera med valfritt tillbehör t.ex. stekt eller kall burkskinka, torkat renkött, quorn eller varför inte med nyfångad fisk.

KOCK: PrimusPrimus

Uppdragsgivare:www.primus.sewww.primus.se

Kockens tips!

Quorn® (registrerat varumärke) är ett vegetativt halv­fabrikat utvecklat i England 1985 och som idag odlas i stor omfattning. Det består av mycel från svampen Fusarium venenatum.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ris à la Malta

Ris à la Malta

30 minEnkelt

0 voting
Ris à la Malta (efterrätt)
Om oss