Indisk linssoppa (friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Indisk linssoppa (friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 1 styck

      Gul lök
    •  

      el. rostad lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1.50 dl

      Röda linser
    • 2 msk

      Tomatpuré
    •  

      el. chilisås
    • 8 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk

      Garam masala
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka gul lök.
      Skala och finhacka vitlök.
       
    2. Fräs (lättstek) lök och vitlök i olja några minuter. Tillsätt linser och tomatpuré och fräs i 1 minut under omrörning.
       
    3. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i ca 10 minuter under lock.

      Krydda med garam marsala, salt och peppar.

KOCK: PrimusPrimus

Uppdragsgivare:www.primus.sewww.primus.se

Kockens tips!

Garam marsala är en kryddblandning från norra Indien med varierande sammansättning. Består normalt av 5-6 kryddor. Ursprungligen en het bitande krydda, som dock med tiden blivit något mildare och sötare. Finns i små burkar att köpa i handeln.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Linssoppa

Linssoppa

45 minMedel

Om oss