Marinerad flankstek med krispig salladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Marinerad flankstek med krispig sallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Portioner

    • 400 gram

      Flankstek
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 kvist

      Persilja
    • 0.75 dl

      Olivolja
    • 1 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 40 gram

      Blandsallat
    • 4 styck

      Rädisor
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Lägg sallad i iskallt vatten. Hyvla rädisor tunt och lägg i dem också.

    2. Sätt en stekpanna på spisen. Smält smör. Lägg ner köttet när smöret slutat låta. Stek cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.

    3. Tag upp och låt rinna av på papper. När köttet svalnat skärs det upp i tunna skivor tvärs över köttfibrerna. Lägg ut på assietter eller på ett fat.

    4. Mixa ihop citronskal, persilja, vitlök och olja med en stavmixer eller liknande. Pensla på köttet. Strö över lite flingsalt.

    5. Lägg salladen i ett durkslag. Försök slå bort så mycket vätska som möjligt (eller använd en salladsslunga). Häll några droppar olja över salladen. Krydda med flingsalt. Lägg på köttet.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Lägger du sallad och örter i kallt vatten blir dom krispiga och fina.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krispig rädissallad
0 voting
London Broile - flankstek
Om oss