Råstekt sparris med lardo och stekt bröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Råstekt sparris med lardo och stekt bröd

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vit sparris (färsk)

400,0 

gram

Smör till stekning

2,0 

msk

Lardo di colonata

10,0 

skivor

 

Ströbröd

2,0 

dl

Smör

4,0 

msk

Mâchesallad

 

 

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 131 gram)

Ingredienser

Vit sparris (färsk) 400,0 gram  

Smör till stekning 2,0 msk  

Lardo di colonata 10,0 skivor  

 

Ströbröd 2,0 dl  

Smör 4,0 msk  

Mâchesallad  

Salt & peppar  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (30 min )

  1. Skala sparris. Smält smör i en stekpanna. Råstek sparrisen.

  2. Stek ströbrödet i smör tills det börjar få färg. Låt rinna av på papper.

  3. Lägg upp sparrisen. Lägg lardon över den varma sparrisen. Skeda över ströbrödet, garnera med machesallad.

Kockens kommentar

Lardo di colonata är fett från grisen som saltats, kryddats och lagrats i marmorkar under lång tid och som ger en fantastisk smak.

Fler recept inom Gröna förrätter

Liknande recept som Råstekt sparris med lardo och stekt bröd

Annonser