Grillade kycklinglår med grönskande potatissalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade kycklinglår med grönskande potatissallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 900 gram

      Kycklinglår (kronfågel)
    •  

      Grillkrydda
    • 750 gram

      Sparrispotatis
    • 2 msk

      Matolja
    • 0.50 tsk

      Gurkmeja (mald)
    • 1 burk

      Kronärtskocksbotten
    • 150 gram

      Sugar snaps
    • 1 knippe

      Rädisor
    • 1 förp.

      Rucolasallat
    •  

      Flingsalt
    •  

      Peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Krydda kycklinglår med grillkrydda runt om. Lägg i en form. Stek i ugnen cirka 30 minuter eller tills de blir klara.
    3. Sätt ugnen på 200°C. Skrubba potatis. Skär i skivor. Lägg på bakpappersklädd långpanna.
    4. Blanda olja med gurkmeja. Ringla över potatisen. Blanda med händerna tills oljan täcker potatisens alla ytor. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Stek tills gyllengul färg och genomstekt, cirka 20 minuter.
    5. Förväll sugar snaps. (Koka upp snabbt. Häll av vattnet i sil.)
    6. Blanda potatis med kronärtsskocksbottnar, suger snaps, klyftade rädisor och sallad.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! Blanda en klar valfri dressing och häll över salladen. Smaklig måltid!
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Fransk potatissallad
Om oss