Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg

Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 320 gram

      Grön sparris (färsk)
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • 4 styck

      Ägg
    •  

      Ättika
    •  

      Kryddgrönt till garnering
  • Gör så här:
    1. Skär av det träiga på sparris.
       
    2. Häll lite ättika i små koppar. Knäck i ett ägg i varje kopp. Låt stå i 5 minuter.
       
    3. Koka upp rikligt med vattten i en kastrull. Häll försiktigt i ägget. Låt det pochera i 5-6 minuter beroende på äggets storlek.
       
    4. Bryn ¼ av smör och låt det svalna något. Vispa sedan upp det med resten av smöret tills det blir vitt och fluffigt.
       
    5. Stek sparrisen i smör på medelvärme cirka 3 minuter. Salta och peppra.
       
    6. Lägg upp sparrisarna på tallrik. Lägg på ägget. Servera smöret i en kopp. Garnera med lite fina blad som t. ex. senapsört eller körvel.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kommentar
Om oss