Matjesgravad strömming med ägg och rödlökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Matjesgravad strömming med ägg och rödlök

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h( + 18 h )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Strömmingsfiléer
    • Lag:
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 0.50 dl

      Ättikssprit (12%)
    • 0.50 msk

      Salt
    • 100 gram

      Matjessill
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Ägg
    •  

      Om rå fisk >
  • Gör så här:
    1. Lägg strömming i en bunke. Blanda ihop ingredienserna till lagen. Häll över strömmingen. Ställ kallt över natten.
       
    2. Hårdkoka ägg. Skala äggen och rödlök. Finhacka matjessill (spara spadet), rödlök och ägg.
       
    3. Lägg strömmingen i matjesspadet i en timme.
       
    4. Lägg upp strömmingen på ett fat. Strö över matjessill, ägg och rödlök.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss