Helstekt citronkyckling

Helstekt citronkyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 st stor

      Kyckling (hel)
    • 2 styck

      Citron
    • 1 kruka

      Timjan
    •  

      Salt & peppar
    • 4 styck

      Morot
    • 4 styck

      Gulbeta
    • 4 styck

      Palsternacka
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 2 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 2 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 1 msk

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.
       
    2. Riv skalet på citroner. Klappa in citronskal i kycklingen. Salta och peppra. Dela citronerna. Stoppa in citronerna och timjan i kycklingen. Ställ på ett galler.
       
    3. Skala rotsaker och skär i grova bitar. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med olja. Salta och peppra.
       
    4. Stick en termometer i leden på kycklingen. Sätt in kyckling och rotsaker i ugnen. Låt den stå tills temperaturen är 70°C, cirka 90 minuter.
       
    5. Blanda yoghurt, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar till sås.
       
    6. Strö socker på citroner. Hetta upp en teflonpanna. Lägg i citronerna tills de börjar få färg på snittytan. Värm dem lite innan servering.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kockens tips!

Här kan du använda vilka rotsaker du vill.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Helstekt gås

Helstekt gås

3 h 30 minAvancerat

Om oss