Gubbrörapaj

Gubbrörapaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • Pajdeg:
    • 200 gram

      Smör
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Vatten (kallt)
    • 0.50 tsk

      Salt
    • Fyllning:
    • 4 styck

      Potatis
    • 1 burk

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Ägg
    • Stanning:
    • 2 dl

      Kesella
    • 2 dl

      Mjölk
    • 1 kruka

      Gräslök
    • 2 styck

      Ägg
    •  

      Vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Koka potatis. Hårdkoka ägg.
       
    2. Lägg mjöl, smör och salt i en bunke. Arbeta med fingrarna ihop till en deg. Tillsätt kallt vatten om degen är smulig. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter eller tills ugnen är varm.
       
    3. Sätt ugnen på 200°C.
       
    4. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.
       
    5. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Hacka gräslök. Skala och skiva potatis. Skala och tärna ägg. Skala och hacka lök. Hacka ansjovis, häll spadet i äggstanningen.
       
    6. Lägg lök, ägg och ansjovis i pajskalet. Fördela över potatisskivor. Häll över äggstanningen. Grädda i ugn cirka 35 minuter.
       
    7. Servera pajen med en sallad.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kockens tips!

Urgubbröran består av ansjovis, ägg, lök, gräslök och potatis. Vi la allt i en paj istället.

Kommentar
Om oss