Vårgryta med kyckling

Vårgryta med kyckling

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé (Kronfågel)

600,0 

gram

Rödlök

2,0 

st små

Torrt vitt vin

2,0 

cl

Äppeljuice

2,0 

dl

Kycklingbuljongtärning

1,0 

styck

Vatten

2,0 

dl

Vispgrädde

2,0 

dl

Sugar snaps

100,0 

gram

Morot (liten)

10,0 

styck

Rädisor

1,0 

knippe

Matfett till stekning

2,0 

msk

Maizena

 

 

Salt & peppar

 

 

 

Garnering:

 

Gurka

5,0 

cm

Gräslök (hackad)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 489 gram)

Ingredienser

Kycklingfilé (Kronfågel) 600,0 gram  

Rödlök 2,0 st små  

Torrt vitt vin 2,0 cl  

Äppeljuice 2,0 dl  

Kycklingbuljongtärning 1,0 styck  

Vatten 2,0 dl  

Vispgrädde 2,0 dl  

Sugar snaps 100,0 gram  

Morot (liten) 10,0 styck  

Rädisor 1,0 knippe  

Matfett till stekning 2,0 msk  

Maizena  

Salt & peppar  

 

Garnering:

Gurka 5,0 cm  

Gräslök (hackad)  

Uppdragsgivare: Kronfågel

Tillagning (30 min )

  1. Skiva gurka tunt. Skala och klyfta rödlök tunt. Skär kycklingfiléer i medaljonger, ca 2 cm tjocka skivor tvärs över på bredden. Banka till dem lätt.

  2. Bryn kycklingen runt om i panna tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, äppeljuice, buljong, vatten och grädde. Låt puttra samman cirka 10 minuter under lock.

  3. Ansa morot och rädisor. Lägg i morötterna först. Låt puttra i några minuter. Sedan resterande grönsaker bara i någon minut så att grönsakerna fortfarande behåller sin spänstighet.

  4. Red eventuellt med maizena. Garnera med gurka och strö över hackad gräslök. Servera med ris eller kokt potatis. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Tips! Man kan alltid förvälla grönsakerna var för sig innan och tillsätta grytan vid serveringstillfället.

Fler recept inom Kokt kyckling, gryta

Liknande recept som Vårgryta med kyckling

Annonser