Kycklinggryta med bönor, tomat och selleri

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklinggryta med bönor, tomat och selleri

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kyckling (hel)

1,0 

styck

Blekselleri

2,0 

stjälkar

Gul lök

2,0 

styck

King solo (vitlök)

1,0 

styck

Vita stora bönor (burk)

400,0 

gram

Passerade tomater

1,0 

burk

Vatten

4,0 

dl

Kycklingfond (konc)

2,0 

msk

Olivolja

0,5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 612 gram)

Ingredienser

Kyckling (hel) 1,0 styck  

Blekselleri 2,0 stjälkar  

Gul lök 2,0 styck  

King solo (vitlök) 1,0 styck  

Vita stora bönor (burk) 400,0 gram  

Passerade tomater 1,0 burk  

Vatten 4,0 dl  

Kycklingfond (konc) 2,0 msk  

Olivolja 0,5 dl  

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Stycka kyckling i vingar, lår och bröst, dela brösten i 2 delar. Bryn delarna i lite olja i en stekpanna.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär blekselleri i skivor. Fräs grönsakerna i resten av oljan i en gryta. Lägg i lår och vingar i grytan. Slå på tomater, vatten och kycklingfond. Koka i 6 minuter.

  3. Lägg i brösten. Koka sakta tills kycklingen är klar, 5-7 minuter.

  4. Häll av vätskan på bönorna. Häll i grytan. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera gärna med krämig polenta.

Kockens kommentar

Magnus: Jag själv köper nästan alltid hel kyckling. Dels för att det är billigt, dels för att du får ben att koka buljong på med på köpet. Frys in skrovet och när du fått några så tar du fram dem och kokar en god buljong på.

Fler recept inom Kokt kyckling, gryta

Liknande recept som Kycklinggryta med bönor, tomat och selleri

Annonser