Crêpes Suzette (flamberad efterrätt)

Crêpes Suzette (flamberad efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 1 h 10 min )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal crêpes

    • 2 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Mjölk
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    • Fyllning:
    • 1 styck

      Klementin
    • 10 cl

      Grand Marnier Rouge
  • Gör så här:
    1. Vispa samman smet och grädda crêpes enligt grundrecept fransk smet.

      Sammanfattning:
      Vispa samman mjölk, mjöl, salt, socker. Ställ svalt 30-60 minuter. Smält fettet i pannan och vispa ner i smeten. Grädda tunna crêpes på medelhög värme. Hit kan förberedas.

    2. 10 minuter före servering: Riv clementineskal ner i panna med smör. Pressa ner saften i pannan, tillsätt socker och hälften av spriten. Låt sjuda och koka till trögflytande massa.

    3. Vänd crêpen i pannan och vik ihop till 1/4-del. Lägg alla crêpes i pannan och höj värmen. Häll på resten av spriten (när pannan är het) och tänd på med tändsticka. Servera.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Något sött efter maten eller till kaffet brukar uppskattas av de flesta. T.ex. en smulpaj, eller varför inte en crêpes? Liksom för efterätter i allmänhet är även dessa rätter kraftfulla och kaloririka.  LÄS MER
Kockens tips!

Blivande kung Edward VII (1841-1910) av England uppvaktade i Paris en ung vacker fransyska vid namn Suzette. När crêpen anrättades vid bordet fattade apelsinlikören av misstag eld. Med stor sinnesnärvaro serverade kocken dessa brända crêpes dubbelvikta, vilka uppskattades av den blivande regenten, som namngav dem efter damen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Crêpes bretonnes (efterrätt)
Om oss