Cannelloni med champinjoner, solrospesto och ricotta

Cannelloni med champinjoner, solrospesto och ricotta

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      Lasagneplattor (färska)
    • 300 gram

      Blandsvamp
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Smör
    • 200 gram

      Ricotta
    • 100 gram

      Philadelphiaost
    • Pesto:
    • 2 dl

      Olivolja
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 50 gram

      Basilika
    • 100 gram

      Solroskärnor
    • Sås:
    • 5 dl

      Tomatjuice
    • 1 kruka

      Timjan
    •  

      Salt & peppar
    • Garnering:
    • 50 gram

      Parmesanost
    • Sallad:
    •  

      Rucolasallat
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skala och hacka lök. Hacka ner svamp.
      Stek svampen i smör på medelvärme. Tillsätt löken mot slutet. Tag av från värmen och låt svalna. Blanda med ostarna.

    3. Mixa ingredienserna till peston. Blanda i den i ost- och svampblandningen.

    4. Lägg lite av blandningen på kortsidan av pastaplattan och rulla ihop. Skär bort överflödig deg. Lägg i en ugnsfast form.

    5. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja på medelvärme i cirka 5 minuter. Tillsätt tomatjuice och timjan. Låt koka sakta i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Slå över cannellonin. Riv över parmesan. Ställ in i ugnen i 15 minuter.

    6. Vänd ruccola i lite olivolja. Servera till cannelonin.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss