Köttfärsbiffar med senap och ansjovis

Köttfärsbiffar med senap och ansjovis

  • 1 voting
    1Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Nötfärs
    • 2 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Senap (Dijon)
    • 1 burk

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 2 styck

      Vårlök
    •  

      Salt & vitpeppar
    • 0.80 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 50 gram

      Smör
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis till mjuk.

    2. Blanda mjölk och ströbröd. Finhacka lök. Finhacka ansjovis.

    3. Blanda färs, ströbröd, lök, ansjovis, senap, salt och peppar väl. Forma till knubbiga biffar. Stek i smör på medelvärme cirka 5 minuter per sida.

    4. Mosa potatis med smör och mjölk till lagom koncistens. Salta och peppra.

    5. Bryn smör på hög värme tills det har fått en nötaktig doft.

    6. Servera biffar med potatismos och brynt smör.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Senap med pulver - grundrecept
Om oss