Köttfärsbiffar med grönmögelostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Köttfärsbiffar med grönmögelost

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Nötfärs
    • 2 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 2 styck

      Ägg
    • 200 gram

      Grönmögelost
    • 1 styck

      Gul lök
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och småtärna potatis. Stek i smör på medelvärme cirka 15 minuter.

    2. Blanda mjölk och ströbröd. Tärna grönmögelost. Skala och finhacka lök.

    3. Blanda färs, ströbröd, ägg, lök, ost, salt och peppar. Forma till knubbiga biffar. Stek i smör på medelvärme cirka 5 minuter per sida.

    4. Servera biffar med potatis och en sallad.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är mestadels smakrika och mer undantagsvis neutrala, salta eller kryddigt heta. Om de inte är smakrika så brukar sältan i rätten vara det utmärkande.  LÄS MER
Kommentar
Om oss