Äppelpiroger till efterrätt

Äppelpiroger till efterrätt

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • Deg:
    • 150 gram

      Smör
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    • Fyllning:
    • 2 styck

      Äpple
    • 2 msk

      Kanel
    • Garneringsalternativ:
    •  

      Hasselnötter (hackad)
  • Gör så här:
    1. Häll socker i en bunke. Tillsätt smör i kuber. Arbeta ihop med gaffel eller fingrarna. Tillsätt ägg och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.

    2. Sätt ugnen på 175°C. Kärna ur och skiva äpple.

    3. Kavla ut degen. Ta ut rundlar med ett glas. Lägg några skivor äpple på rundlarna. Strö över socker och kanel.

    4. Vik ihop till täta paket. Pensla med uppvispat ägg. Strö eventuellt över kanel eller hackade nötter.

    5. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.

    6. Servera med lättvispad grädde.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kladdkaka (efterrätt)
Om oss