Paprika- och fetaröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Paprika- och fetaröra

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Paprika (röd)

1,0 

styck

Paprika (orange)

1,0 

styck

Chilifrukt (röd)

1,0 

styck

Vitlök

3,0 

klyftor

Olivolja

2,0 

msk

Fetaost

150,0 

gram

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 442 gram)

Ingredienser

Paprika (röd) 1,0 styck  

Paprika (orange) 1,0 styck  

Chilifrukt (röd) 1,0 styck  

Vitlök 3,0 klyftor  

Olivolja 2,0 msk  

Fetaost 150,0 gram  

Salt  

Kock: Anna

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Kärna ur paprika. Halvera och skrapa ur fröna på chili.

  3. Lägg paprika, chili och vitlök i en ugnsfast form. Ringla lite olja över. Ställ in i ugnen cirka 8 minuter.

  4. Ta ut och låt svalna. Skala vitlök och paprika. Mixa alla ingredienser utom feta med en stavmixer.

  5. Smula ner feta. Salta vid behov.

  6. Servera som sås eller pålägg.

Fler recept inom Röror till mat och smörgås

Liknande recept som Paprika- och fetaröra

Annonser