Grillad kyckinglårfile med potatispaté

Grillad kyckinglårfile med potatispaté

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 40 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Kycklinglårfilé (Kronfågel)
    • 1 förp.

      Bacon
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1.20 kilo

      Potatis
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 knippe

      Dill
    • 200 gram

      Västerbottenost
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Vitpeppar
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C. Skala och hacka lök. Fräs löken mjuk i smör och låt svalna. Krydda med salt och peppar.

    2. Skala och skiva potatis tunt. Riv ost. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar.

    3. Varva i en bakpappersklädd form med löstagbar kant (cirka 23 cm i diameter), potatis, dill, lök, ost. Tryck till mellan varje varv. Vispa gräddblandningen lätt och häll över efter hand.

    4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme eller längre beroende på vilken potatis som används. Prova med sticka. Låt vila en stund innan formen lossas.

    5. Höj ugnen till 225°C. Krydda lårfiléer med salt och peppar. Rulla bacon runt filéerna. Stek i ugn 20-25 minuter.

    6. Servera potatispatén lätt ljummen med grillade kycklinglårfiléer. Smaklig måltid!
Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimma  LÄS MER
Kockens tips!

Det här är stora portioner. Det är möjligt att du får rester.

Kommentar
Om oss