Tre aptitretare på potatischipsBild av Björn Tesch

Tre aptitretare på potatischips

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 förp.

      Potatischips
    •  

      Dill till garnering
    •  

      Svartpeppar (grovmald)
    • 100 gram

      Löjrom
    • 0.30 styck

      Rödlök
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 100 gram

      Renkött (rökt)
    • 0.30 styck

      Äpple (syrligt)
    • 1.50 cm

      Pepparrot (färsk)
    • 100 gram

      Lax (gravad)
    • 0.50 tsk

      Dijonsenap
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Riv pepparrot.
      Fintärna renkött och lax.
      Blanda dijonsenap med crème fraiche.
      Skala och fintärna äpple. Droppa citronjuice på äppelbitarna så att de inte mörknar.

    2. Fördela på chips. Se not nedan.
      Garnera med dill eller annat grönt.
      Riv över peppar t.ex. på laxen.

KOCK: Fredrik Eriksson xFredrik Eriksson x

Uppdragsgivare:merpotatis.numerpotatis.nu

Kockens tips!

Påläggsalternativen begränsas bara av fantasin. Har du lite överbliven potatis kan du mosa denna och blanda med lite riven hårdost och lite crème fraiche osv.

Det är lite pilligt att garnera chipsen. Lägg gärna löjrom, crème fraiche eller annan fyllning i en plastpåse och klipp ett litet hål. Så kan du enkelt spritsa ut innehållet utan spill.

Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus på uppdrag av merpotatis.se.

Kommentar
Liknande recept
2 votings
Potatischips

Potatischips

20 minEnkelt

Om oss