Rödbetsquesadilla (tapas)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödbetsquesadilla (tapas)

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 0.50 kilo

      Rödbetor
    • 300 gram

      Getost (chèvre)
    • 2 styck

      Tortilla
    • 2 dl

      Yoghurt (turkisk)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Olivolja
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Blanda yoghurt, riven vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå en timma.

    2. Sätt ugnen på 200°C. Lägg rädbetorna på en lite smord form. Sätt in dem i ugnen i cirka 20 minuter, tills mjuka.

    3. Skala rödbetorna. Krossa grovt i en bunke. Skala av ytterlaget på getost. Smula ner i bunken med rödbetorna. Peppra och rör om ordentligt.

    4. Lägg upp en tortilla. Fördela rödbetsmassan på. Lägg på en till tortilla.

    5. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i quesidillan. Stek på medelvärme i cirka 2-3 minuter. Vänd med hjälp av ett lock eller en tallrik. Stek i ytterligare 2 minuter.

    6. Skär i tårtbitar. Servera med såsen.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med fr&  LÄS MER
Kockens tips!

Det här är en smårätt, minst fördubbla ingredienser för att laga som huvudrätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Nürnberger tapas (tapas)
0 voting
Sardiner i olja (tapas)
Om oss