Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde

Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Blåmusslor (färska)
    • 200 gram

      Sidfläsk (rökt)
    • 4 styck

      Schalottenlök
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 2 dl

      Vitt vin
    • 4 dl

      Fiskbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 burk

      Körsbärstomater (burk)
    • 3 dl

      Grädde
    •  

      Bladpersilja
    •  

      Salt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Skrubba musslor om det behövs. Släng alla som inte stänger dig när du knackar på den. Skär fläsk i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja.

    2. Stek fläsket i olja tills det får lite färg. Tillsätt lök och vitlök. Fräs i 1 minut. Häll i tomat, vin och buljong, koka upp. När det kokar lägg ner musslorna och lägg på ett lock. Koka tills musslorna öppnat sig, 3-4 minuter.

    3. Sila över buljongen till en ny kastrull. Tillsätt grädde. Koka i 3-4 minuter. Mixa buljongen skummig.

    4. Servera musslor på ett fat och soppan i en stor skål. Strö över persilja. Servera med gott bröd att doppa i soppan.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sälta är vanligt ihop med skaldjur. Kokta "naturella" skaldjur som räkor, kräftor, krabba och hummer är ganska salta även om vi kanske inte uppmärksammar detta på annat sätt än att man blir ganska törstig efter en sådan   LÄS MER
Kommentar
Om oss