Röd linssoppa med råris, morot, apelsin & valnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Röd linssoppa med råris, morot, apelsin & valnötter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Röda linser (torkade)

2,0 

dl

Lök (gul el. röd)

1,0 

styck

Vitlök

1,0 

klyfta

Vatten

1,0 

liter

Vegetarisk buljongtärning

2,0 

styck

Krossade tomater

1,0 

burk

Apelsinjuice

1,0 

dl

Sambal oelekpasta

1,0 

tsk

Olivolja

0,5 

msk

Havssalt

1,0 

krm

 

Råris (svart)

1,5 

dl

Morot

2,0 

styck

Ingefära (färskriven)

2,0 

msk

Valnötter (hackade)

2,0 

msk

Apelsinskal

3,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 661 gram)

Ingredienser

Röda linser (torkade) 2,0 dl  

Lök (gul el. röd) 1,0 styck  

Vitlök 1,0 klyfta  

Vatten 1,0 liter  

Vegetarisk buljongtärning 2,0 styck  

Krossade tomater 1,0 burk  

Apelsinjuice 1,0 dl  

Sambal oelekpasta 1,0 tsk  

Olivolja 0,5 msk  

Havssalt 1,0 krm  

 

Råris (svart) 1,5 dl  

Morot 2,0 styck  

Ingefära (färskriven) 2,0 msk  

Valnötter (hackade) 2,0 msk  

Apelsinskal 3,0 msk  

Kock: Nina Ekelöf

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (50 min )

  1. Spola av linser i rinnande vatten i en sil. Finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs lök och vitlök i olivolja i en tjockbottnad kastrull ett par minuter. Tillsätt vatten, havssalt, krossade tomater, buljongtärningar, apelsinjuice, linser och sambal oelek. Låt puttra på svag värme under lock i cirka 40 minuter.

  3. Koka råris enligt anvisning på paketet.

  4. Skala och riv morot och ingefära. Hacka valnötter. Riv apelsinskal. 

  5. Fördela råris i djupa skålar. Häll på soppa. Garnera med morot, ingefära, valnötter och apelsinskal.

Kockens kommentar

Serveras med fördel med dinkelscones med kummin & pumpa.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Röd linssoppa med råris, morot, apelsin & valnötter

Annonser