Halloumilasagne med bönor & oliver

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Halloumilasagne med bönor & oliver

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lasagneplattor

100,0 

gram

Kidneybönor burk (sköljda)

4,0 

dl

Vitlök

2,0 

klyftor

Gul lök

1,0 

styck

Krossade tomater

5,0 

dl

Oliver (gröna el. svarta)

8,0 

styck

Havredryck

1,5 

dl

Halloumi

200,0 

gram

Olivolja

0,5 

msk

Riven ost

0,5 

dl

Oregano (färsk)

4,0 

kvistar

Havssalt

1,0 

tsk

Svartpeppar (nymald)

1,0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 397 gram)

Ingredienser

Lasagneplattor 100,0 gram  

Kidneybönor burk (sköljda) 4,0 dl  

Vitlök 2,0 klyftor  

Gul lök 1,0 styck  

Krossade tomater 5,0 dl  

Oliver (gröna el. svarta) 8,0 styck  

Havredryck 1,5 dl  

Halloumi 200,0 gram  

Olivolja 0,5 msk  

Riven ost 0,5 dl  

Oregano (färsk) 4,0 kvistar  

Havssalt 1,0 tsk  

Svartpeppar (nymald) 1,0 krm  

Kock: Nina Ekelöf

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skölj bönor och låt rinna av i en sil. Finhacka vitlök och gul lök. Fräs lök och vitlök i olivolja. Rör ner kidneybönor och krossade tomater. Smaka av med havssalt och svartpeppar.

  3. Finhacka oregano och skiva oliver. Rör ner i tomatsåsen. Skiva halloumiost.

  4. Lägg ett lager lasagneplattor i botten på en gratängform. Häll hälften av tomatsåsen ovanpå och lägg över hälften av halloumiskivorna. Lägg på ytterligare ett lager lasagneplattor och häll över tomatsås men spara lite till det översta lagret. Lägg på ännu ett lager halloumiost och så till sist den sista tomatsåsen.

  5. Häll över havremjölk. Strö över riven ost. Sätt in i ugn 30-40 minuter. Garnera med färsk oregano och eventuellt lite grillad halloumi och/eller oliver.

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Halloumilasagne med bönor & oliver

Annonser