Halloumilasagne med bönor & oliver

Halloumilasagne med bönor & oliver

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 100 gram

      Lasagneplattor
    • 4 dl

      Kidneybönor burk (sköljda)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Gul lök
    • 5 dl

      Krossade tomater
    • 8 styck

      Oliver (gröna el. svarta)
    • 1.50 dl

      Havredryck
    • 200 gram

      Halloumi
    • 0.50 msk

      Olivolja
    • 0.50 dl

      Riven ost
    • 4 kvist

      Oregano (färsk)
    • 1 tsk

      Havssalt
    • 1 krm

      Svartpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skölj bönor och låt rinna av i en sil. Finhacka vitlök och gul lök. Fräs lök och vitlök i olivolja. Rör ner kidneybönor och krossade tomater. Smaka av med havssalt och svartpeppar.

    3. Finhacka oregano och skiva oliver. Rör ner i tomatsåsen. Skiva halloumiost.

    4. Lägg ett lager lasagneplattor i botten på en gratängform. Häll hälften av tomatsåsen ovanpå och lägg över hälften av halloumiskivorna. Lägg på ytterligare ett lager lasagneplattor och häll över tomatsås men spara lite till det översta lagret. Lägg på ännu ett lager halloumiost och så till sist den sista tomatsåsen.

    5. Häll över havremjölk. Strö över riven ost. Sätt in i ugn 30-40 minuter. Garnera med färsk oregano och eventuellt lite grillad halloumi och/eller oliver.

KOCK: Nina EkelöfNina Ekelöf

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Är sältan emellertid den utmärkande sm  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttfärssås med oliver
Om oss