Ostgratinerad kycklinglårfilé i form

Ostgratinerad kycklinglårfilé i form

  • 1 voting
    1Recension
    • 40 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Kycklinglårfilé (Kronfågel)
    • 75 gram

      Hårdost (lagrad, riven)
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 2 dl

      Grädde
    • 4 msk

      Senap
    • 125 gram

      Rökt skinka
    • 4 msk

      Örtkryddor (hackad)
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Matvete
    • 3 dl

      el. ris
    • 3 dl

      el. couscous
    • 1 styck

      Purjolök
    • Garnering:
    •  

      Körsbärstomater
    •  

      Örtkryddor (färska)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC. Bryn kycklinglårfiléerna runt om i matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en ugnsfast form. Strö på riven ost.

    2. Strimla skinka. Blanda samman creme fraiche, grädde, senap och kryddgrönt. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner skinkstrimlorna.

    3. Häll skinksåsen över kycklingbitarna. Stek cirka 30 minuter i ugn tills lårfiléerna är klara.

    4. Strimla purjolök. Koka något av tillbehören enligt anvisning på förpackningen. Fräs purjolöken mjuk, blanda i och servera till.

    5. Klyfta tomater. Hacka örtkryddor. Garnera på kycklingen.
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ostgratinerad falukorv
Om oss