Helstekt kotlettrad med bakade grönsakerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Fläskkotlettrad
    • 1 msk

      Smör
    • 2 msk

      Matolja
    • 1 styck

      Zucchini
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Fänkål
    • 1 styck

      Aubergine
    • 2 styck

      Tomater
    • 4 dl

      Tomatjuice
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 1 förp.

      Babyspenat (färsk)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 130°C. Se till att kotlettraden är helt putsad från fett, ben och hinnor. Klappa in med salt och peppar.

    2. Skär zucchini, paprika, fänkål och aubergine i grova bitar. Halvera tomater. Lägg i en gryta tillsammans med tomatjuicen.

    3. Bryn kotlettraden i smör och olja. Lägg på ett galler. Stick in en termometer till mitten på köttet.

    4. Sätt in grytan i ugnen. Sätt gallret med kotlettraden ovanför. Stek i ugn tills köttet har en innertemperatur på 70°C.

    5. Låt köttet vila i några minuter. Koka upp grönsaksröran. Tillsätt ev. lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenat.

    6. Skär upp köttet. Servera med grönsakerna.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är sällan vare sig magra eller neutrala i smaken. En fläskfilé är magert med neutral smak och om tillbehören är milda och lättsamma tillhör en sådan rätt denna grupp. Motsvarande kan gälla för falu  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Helstekt gås

Helstekt gås

3 h 30 minAvancerat

Om oss