Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor

Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Fläskkotlett
    • 1 kvist

      Rosmarin
    • 0.50 styck

      Citron
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Smör
    • 6 styck

      Tomater (kvist-)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 2 kvist

      Timjan
    • 1 burk

      Borlottibönor burk (med spad)
    •  

      Persilja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på grill.

    2. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i botten på en ugnsfast form. Halvera tomaterna och lägg dom på löken med skinnsidan upp. Strö över timjan och ringla över olivolja. Strö över lite salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter, skalen ska bli lite brända.

    3. Riv citronskal. Blanda med olivolja. Doppa rosmarinkvisten däri. Pensla köttet lätt och lägg i het stekpanna.

    4. Pensla på med citron/rosmarinoljan. Lägg i en klick smör, ös lite med fettet. Salta och peppra. Grilla tills köttet är klart, cirka 2-3 minuter på varje sida.

    5. Tag ut tomaterna. Dra av det mesta av tomatskalet. Häll av vätskan från bönburken. Blanda försiktigt med tomaterna. Pressa över citron. Vänd i hackad persilja.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Om oss