Potatis och palsternackssoppa med curry och kokosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatis och palsternackssoppa med curry och kokos

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 15 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Potatis (mjölig sort)
    • 300 gram

      Palsternacka
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 cm

      Ingefära (färsk)
    • 2 msk

      Matolja
    • 2 tsk

      Currypasta (grön)
    • 1 styck

      Lime
    • 1 liter

      Vatten
    • 5 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala palsternacka, potatis, lök och ingefära. Hacka det grovt. Fräs i olja. Tillsätt currypasta. Fräs ytterligare någon minut.

    2. Slå på vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Koka tills grönsakerna är mjuka.

    3. Mixa slätt med stavmixer. Riv i limeskal och pressa i halva. Smaka av med salt och peppar.

    4. Servera med ett berg av nybakt bröd till.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kommentar
Om oss