Vitlöksmarinerad kyckling med oregano & honungsglacerade rotfrukter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Vitlöksmarinerad kyckling med oregano & honungsglacerade rotfrukter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé

400,0 

gram

Palsternacka

2,0 

styck

Kålrot

1,0 

styck

Rödlök

2,0 

styck

Vitlök

3,0 

klyftor

Oregano (färsk)

4,0 

kvistar

Olivolja

1,0 

msk

Honung (flytande)

1,0 

msk

Olivolja till stekning

0,5 

msk

Havssalt

1,0 

tsk

Svartpeppar (nymald)

 

 

Oregano (färsk)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 358 gram)

Ingredienser

Kycklingfilé 400,0 gram  

Palsternacka 2,0 styck  

Kålrot 1,0 styck  

Rödlök 2,0 styck  

Vitlök 3,0 klyftor  

Oregano (färsk) 4,0 kvistar  

Olivolja 1,0 msk  

Honung (flytande) 1,0 msk  

Olivolja till stekning 0,5 msk  

Havssalt 1,0 tsk  

Svartpeppar (nymald)  

Oregano (färsk)  

Kock: Nina Ekelöf

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Finhacka oregano och vitlök. Blanda med havssalt och nymalen svartpeppar.

  2. Bryn kycklingfiléerna runt om i medelvarm panna i olivoljan tills de fått fin färg runt om. Ta upp filéerna. Lägg på en rejäl bit aluminiumfolie.

  3. Klappa in kryddblandningen runt om. Slå om folien. Lägg hela paketet i en ugnsform. Stek i ugn 20-25 minuter.

  4. Skala och skär pasternacka i stavar. Skala och skär kålrot och rödlök i fina klyftor. Sprid ut i en stor ugnsäker form eller på plåt. Ringla över olja och honung. Salta. 

  5. Ta ut kycklingen. Låt vila i folien på bänken fram till servering.

  6. Sätt ugnen på 220°C. Sätt in rotsakerna i ugnen 30-40 minuter. Servera till kycklingen. Garnera med oregano.

Fler recept inom Kyckling i ugn

Liknande recept som Vitlöksmarinerad kyckling med oregano & honungsglacerade rotfrukter

Annonser