Apelsinbakad lax & svart bönsallad med rosmarin & mandel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Apelsinbakad lax & svart bönsallad med rosmarin & mandel

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxsida

400,0 

gram

Skal från apelsin

1,0 

msk

Svarta bönor burk (sköljda)

400,0 

gram

Schalottenlök

1,0 

st liten

Sötmandel (hackad)

40,0 

gram

Tomater (kvist-)

12,0 

styck

Rosmarin (färsk)

3,0 

kvistar

Rucolasallat

4,0 

dl

Olivolja

0,2 

msk

Balsamvinäger

1,0 

msk

Havssalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 527 gram)

Ingredienser

Laxsida 400,0 gram  

Skal från apelsin 1,0 msk  

Svarta bönor burk (sköljda) 400,0 gram  

Schalottenlök 1,0 st liten  

Sötmandel (hackad) 40,0 gram  

Tomater (kvist-) 12,0 styck  

Rosmarin (färsk) 3,0 kvistar  

Rucolasallat 4,0 dl  

Olivolja 0,2 msk  

Balsamvinäger 1,0 msk  

Havssalt  

Svartpeppar  

Kock: Nina Ekelöf

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Tvätta och finriv apelsinskal. Skär laxsidan i 4 fina bitar. Lägg i en ugnsäker form. Gnid in ovansidan av laxen med apelsinskal. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 10-12 minuter.

  3. Spola av svarta bönor i en sil under rinnande vatten. Finhacka schalottenlök och sötmandel. Halvera kvisttomater. Finhacka rosmarin. Blanda alltsammans med rucolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Låt dra i 5 minuter.

  4. Lägg upp den nystekta laxen tillsammans med bönsalladen. Garnera med rivet apelsinskal och lite av mandeln. Servera.

Fler recept inom Fisk i ugn

Liknande recept som Apelsinbakad lax & svart bönsallad med rosmarin & mandel

Annonser