Kycklingpaj med valnötter

Kycklingpaj med valnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • Pajdeg:
    • 300 gram

      Smör
    • 5 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 msk

      Vatten (kallt)
    • Fyllning:
    • 1 kilo

      Kycklinglårfilé
    • 100 gram

      Valnötskärnor
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 kruka

      Timjan
    • 3 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Grädde
    • 150 gram

      Västerbottenost
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Lägg smör, mjöl och salt i en bunke. Arbeta ihop till en deg med fingrarna. Tillsätt vatten om degen är smulig.

    2. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter. Sätt ugnen på 200°C.

    3. Skala och hacka lök. Tärna kyckling. Grovhacka valnötter. Hacka timjan. Riv ost. Vispa ihop ägg, grädde och ost.

    4. Ställ in pajformen i ugnen cirka 10 minuter, tills den börjar få färg.

    5. Fräs lök i smör utan att bränna på medelvärme. Tillsätt kyckling och stek till genomstekt. Fördela kycklingen i pajskalet. Strö över nötter och timjan. Häll över äggstanning.

    6. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter. Låt pajen vila några minuter så fyllningen stelnar. Servera med en sallad.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla (kaloririka) fågelrätter, som samtidigt är neutrala i smaken, är oftast kyckling- och kalkonrätter, eller ibland också någon vildfågelrätt. Rätterna är vanligen inte särskilt kaloririka, utan mer "  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingpaj
0 voting
Kycklingpaj (vickning)
Om oss