Nordafrikansk falukorv med cous cous

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Nordafrikansk falukorv med cous cous

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Falukorv

600,0 

gram

Tomater (hela / burk)

1,0 

burk

Spiskummin (mald)

0,5 

msk

Torkade aprikoser

8,0 

styck

Zucchini

1,0 

styck

Gul lök

2,0 

styck

Vitlök

4,0 

klyftor

Sötmandel

1,0 

dl

Citron

1,0 

styck

Mynta (färsk)

1,0 

kruka

Couscous

3,0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 635 gram)

Ingredienser

Falukorv 600,0 gram  

Tomater (hela / burk) 1,0 burk  

Spiskummin (mald) 0,5 msk  

Torkade aprikoser 8,0 styck  

Zucchini 1,0 styck  

Gul lök 2,0 styck  

Vitlök 4,0 klyftor  

Sötmandel 1,0 dl  

Citron 1,0 styck  

Mynta (färsk) 1,0 kruka  

Couscous 3,0 dl  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.

    Skär snitt i falukorv. Skiva zucchini. Skala och skiva lök. Tryck ner lök och zucchini falukorven. Lägg korven i en ugnsfast form.

  2. Pressa vitlöksklyftor. Grovhacka aprikoser. Riv citronskalet och pressa citronen. Blanda juicen med tomat, vitlök aprikos och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Bred över korven. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

  3. Koka cous cous enligt anvisning på förpackningen.

  4. Tag ut korven. Strö över citronskal, mynta och mandel. Servera med cous cous.

Fler recept inom Stekt, ugnstekt korv

Liknande recept som Nordafrikansk falukorv med cous cous

Annonser