Knapriga revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt

Knapriga revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Revbensspjäll (tjocka)
    • 1 dl

      Sirap (ljus)
    • 4 st liten

      Äpple
    • 400 gram

      Blandade rotfrukter
    • 200 gram

      Potatis
    • 0.50 dl

      Matolja
    • 1 dl

      Äppeljuice
    • 1 kvist

      Rosmarin (färsk)
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 2 dl

      Yoghurt (turkisk)
    • 1 klyfta

      Vitlök
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150ºC.

    2. Skrubba alla rotsaker noga med en borste. Skär bort de smutsiga knopparna. Dela och lägg i en fin ugnsfast form. Dela äpplena. Lägg i med skalet neråt. Krydda med salt och peppar. Häll på olja, äppeljuice och sirap.

    3. Klappa in revbenspjäll med salt och peppar. Stick in en termometer till mitten av köttet. Lägg i formen. Ställ in i ugnen till innertemperatur 70ºC, cirka 40 minuter.

    4. Blanda ihop pressad vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

    5. Låt köttet vila i 5 minuter innan det skärs upp.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Karré och revbensspjäll är fett- och smakrikt kött som ofta kombineras med en kraftfull sås och söta tillbehör som t.ex. äppelmos eller  katrinplommon. Grillas revbensspjäll är en söt glace, söt grillolja vanlig. En mager flä  LÄS MER
Kockens tips!

Rotfrukter kan vara t.ex. gulbetor, polkabetor och olika morötter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Wrap med curry och äpple
Om oss