Saftig fruktkakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saftig fruktkaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Kaka

    • 100 gram

      Russin
    • 100 gram

      Cocktailbär (rött)
    • 100 gram

      Torkade fikon
    • 50 gram

      Kanderade apelsinskal
    • 50 gram

      Suckat
    • 100 gram

      Hasselnötter
    • 0.75 dl

      Mörk rom
    • 225 gram

      Smör
    • 4 styck

      Ägg
    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 4.50 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Kanel
    • 1 msk

      Kakaopulver
    •  

      Smör till form
    •  

      Ströbröd till form
  • Gör så här:
    1. Halvera körsbär. Hacka fikon. Lägg all frukt att dra i alkoholen och körsbärsspadet minst två timmar, gärna över natten. Täck över bunken de står i.

    2. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform (1½-2 liter).

    3. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt. Blanda i äggen, ett i sänder. 

    4. Blanda mjöl, kryddor och kakao. Hacka hasselnötterna grovt och blanda i. Rör ner frukten så den blir väl mjölad runt om. Häll mjölblandningen i äggsmeten.

    5. Häll sockerkaksform (1½-2 liter) och grädda längst ner i ugnen knappt två timmar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Saftigaste ugnsskinkan
0 voting
Saftigt rödbetsbröd
Om oss