Tvärnöskinka med kanelkokt fikon och hasselnötter

Tvärnöskinka med kanelkokt fikon och hasselnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 skiva

      Tvärnöskinka (lufttorkad)
    • 4 styck

      Fikon (färska)
    • 1.50 dl

      Portvin
    • 2 tsk

      Rödvinsvinäger
    • 2 msk

      Råsocker
    • 1 msk

      Smör
    • 1 styck

      Kanelstång
    • 8 styck

      Hasselnötter
    •  

      Sallatsblad
    •  

      Rapsolja (kallpressad)
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Dela fikon. Vänd snittytan i råsocker. Hetta upp en stekpanna. Lägg i fikonen med sockersidan neråt. Låt sockret karamelliseras.

    3. Slå på portvin, vinäger, kanelstång och smör. Vänd fikonet och reducera vätskan till hälften. Tag av.

    4. Rosta och skala hasselnötter. Dela nötterna.

    5. Värm fikon. Vänd blad med lite rapsolja och flingsalt.

    6. Lägg skinka på tallrikar. Lägg på fikon. Slå över den varma lagen. Lägg på blad. Avsluta med nötter.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Karré och revbensspjäll är fett- och smakrikt kött som ofta kombineras med en kraftfull sås och söta tillbehör som t.ex. äppelmos eller  katrinplommon. Grillas revbensspjäll är en söt glace, söt grillolja vanlig. En mager flä  LÄS MER
Kockens tips!

Hittar du inte tvärnöskinka går det givetvis lika bra med något annat som t.ex. parmaskinka, kanske en god rostbiff osv.

Kommentar
Om oss