Bakad kardemummayoghurt med äppleBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bakad kardemummayoghurt med äpple

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1.50 dl

      Kondenserad mjölk
    • 3 dl

      Yoghurt (grekisk)
    • 0.50 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 1 styck

      Äpple (fast sort)
    • 2 msk

      Honung
    • 1 msk

      Smör
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 125°C.

    2. Vispa ihop kondenserad mjölk, yoghurt och kardemumma. Häll smeten i portionsformar.

    3. Koka upp vatten och häll i en ugnsfast form. Ställ i portionsformarna och ställ in i ugn. Baka tills den känns fast, cirka 20 minuter. Tag ut och låt svalna.

    4. Dela äpple på 4. Smält smör i en stekpanna. Lägg i äpplet, och honungen. Låt äpplet karamelliseras lite. Tag upp och lägg åt sidan.

    5. Servera ljummet äpple med den kalla puddingen.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kockens tips!

Magnus: Ugnsbakad yoghurt är en indisk dessert som heter payodhi jag gjorde första gången på ett indiskt gästspel jag var med på, den var dögod.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bakad potatis med parmesan
Om oss