Kycklinggulasch

Kycklinggulasch

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Kycklingfilé (Kronfågel)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 3 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Fond (konc)
    • 3 msk

      Paprikapulver
    • 0.50 dl

      Tomatpuré
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    •  

      Salt & peppar
    • Alternativt:
    • 2 krm

      Kummin (stött)
    •  

      Maizena
  • Gör så här:
    1. Tärna kyckling. Skala och skiva lök. Skala och finhacka eller riv vitlök. Kärna ur och grovhacka paprika.
    2. Bryn kycklingen i omgångar snabbt i het panna med matfett. Krydda med salt och peppar samt lite paprikapulver. Lägg över till gryta. Fräs lök mjuk tillsammans med vitlök. Lägg över i grytan.
    3. Tillsätt vatten och fond. Strö över kummin, resterande paprikapulver och tomatpuré. Låt alltsammans puttra samman i cirka 5 minuter.
    4. Tillsätt grädde och paprika. Låt puttra ytterligare tills köttet är genomstekt. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas. Red eventuellt av med maizena snabbredning. Servera stekt potatis eller ris till samt en sallad.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklinggulasch (Diet)
Om oss