Julskinkan med pepparkaksgriljering

Julskinkan med pepparkaksgriljering

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal skinkor

    • 1 styck

      Skinka (rimmad, kokt)
    • 4 msk

      Senap (skånsk)
    • 1 msk

      Honung
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 12 styck

      Pepparkakor
    • 0.50 tsk

      Ingefära (mald)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 220°C.

    2. Blanda senapen, honungen och äggulorna. Skär bort lite av svålen på skinkan och bred ut senapsblandningen.

    3. Krossa pepparkakorna och blanda med ingefäran. Fördela över skinkan. Griljera i ugnen i 5-10 minuter.

KOCK: TinaTina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Griljering till en stor julskinka, cirka 2,5 kilo.

Griljerad julskinka håller sig ungefär 1 vecka i kylen vid högst 8°C. Men tänk nu på att om julskinkan åker fram och tillbaka och spenderar mycket tid i rumstemperatur så förkortas hållbarheten. Räknar du med att du får mycket julskinka över? Dela den och frys in hälften.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Saftigaste julskinkan
Om oss