Råbiff med forellrom (förrätt)

Råbiff med forellrom (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 320 gram

      Oxinnanlår
    • 2 tsk

      Dijonsenap
    • 2 msk

      Kapris
    • 2 styck

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 80 gram

      Forellrom
    • 4 skiva

      Lantbröd (ljust)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Kryddkrasse
    •  

      Rapsolja (kallpressad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skrapa (skrapa tvärs över fibrerna med em vass kniv) eller mal innanlår fint. Hacka kapris. Hacka ansjovis fint.

    2. Blanda kött, kapris, ansjovis och senap. Krydda med salt och peppar. Forma små biffar.

    3. Stek lantbröd i smör under press. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva rödlök i ringar.

    4. Lägg biffen i botten på en tallrik. Klipp över generöst med krasse. Dra ett varv med svartpepparkvarn. Lägg på lantbrödet, sedan en matsked forellrom och sist rödlöksringar.

    5. Droppa lite kallpressad rapsolja över. Servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta oxköttsrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är framträdande. Huvudvaran kan vara salt som i rätten Rimmad oxbringa, eller så är tillbehören salta som i Ångbåtsbiff med saltgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Det går bra att använda lövbiff som mals eller skrapas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Råbiff på macka (förrätt)
Om oss