Bulgursallad med halloumi och mango

Bulgursallad med halloumi och mango

  • 1 voting
    1Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 dl

      Bulgur
    • 225 gram

      Halloumi
    • 1 styck

      Mango
    • 100 gram

      Rucolasallat
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Avokado
    • 5 styck

      Soltorkade tomater
    • 3 msk

      Olivolja
    • 1 styck

      Citron
    • 1 msk

      Honung (flytande)
    • 1 msk

      Olivolja till stekning
  • Gör så här:
    1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Låt svalna.

    2. Tärna halloumi och mango. Skala och hacka rödlök. Strimla tomat.

    3. Kärna ur, skala och tärna avokado. Lägg i en skål. Pressa över hälften av citronen och blanda, det gör att avokadon inte blir mörk.

    4. Stek halloumi i olja på medelhög värme tills de har fått stekyta.

    5. Blanda olivolja, honung och resten av citronen till en dressing.

    6. Blanda alla ingredienser i en salladskål och häll över dressingen.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla salladsrätter är ofta tillagade rätter med tillsats av feta ingredienser t.ex. grädde i gratänger. Tillagade grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. Det är dock vanligt att sta  LÄS MER
Kommentar
Om oss