Matiga pumpamuffins med chorizo och färskost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Matiga pumpamuffins med chorizo och färskost

Lägg till ingredienser

Stora muffins: 8

Vetemjöl

5,0 

dl

Bakpulver

1,0 

msk

Salt

0,5 

tsk

Pumpa (rensad)

100,0 

gram

Parmesan (nyriven)

2,0 

dl

Chorizo

3,0 

styck

Olivolja

4,0 

msk

Ägg

1,0 

styck

Mjölk

3,0 

dl

Färskost

2,0 

dl

Ketchup

1,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 168 gram)

Ingredienser

Vetemjöl 5,0 dl  

Bakpulver 1,0 msk  

Salt 0,5 tsk  

Pumpa (rensad) 100,0 gram  

Parmesan (nyriven) 2,0 dl  

Chorizo 3,0 styck  

Olivolja 4,0 msk  

Ägg 1,0 styck  

Mjölk 3,0 dl  

Färskost 2,0 dl  

Ketchup 1,0 msk  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (40 min )

  1. Värm ugnen till 175-200°C.

  2. Smörj och bröa en muffinsplåt eller ställ stora muffinsformar på en bakplåt.

  3. Skär pumpa i tärningar, stek dom mjuka i stekpanna. Skiva chorizo och stek med pumpan.

  4. Mät upp mjöl, bakpulver, salt, och parmesanost i en bunke.  Tillsätt olja, ägg och mjölk. Blanda ihop till en smet. Rör i pumpa och chorizo.

  5. Fördela smeten i formarna (8 stora eller 12 små). Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

  6. Låt svalna, bred över färskosten så den täcker, ringla kethup i ringar på och dra med en tandpetare utåt mot kanterna så du få ett spindelnät.

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Matiga pumpamuffins med chorizo och färskost

Annonser