Kycklingfilé i ugn med citronsås

Kycklingfilé i ugn med citronsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Kycklingfilé (Kronfågel)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Citron
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Fond (konc)
    • 2 dl

      Grädde
    •  

      Maizena
    •  

      Salt & peppar
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1 st liten

      Purjolök
    • 1 styck

      Paprika (röd)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Koka potatis.
    3. Skär löken i skivor. Putsa och dela kycklingfiléer på längden. Skär ner paprika. Skiva purjolök.
    4. Lägg lök i en smord form. Lägg kycklingfiléer över. Riv citronskalet fint över filéerna. Tillsätt buljong och citronjuice. Täck med folie. Sätt in formen i ugnen cirka 30 minuter.
    5. Ta ut kycklingen från ugnen och håll den varm. Sila spadet och blanda med grädde. Koka upp. Red av med snabbredning. Smaksätt med salt, peppar och ev mer citronsaft.
    6. Fräs paprika och purjo knappt mjuka.
    7. Servera kyckling, potatis och grönsaksröra med citronsås till.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingfilé med citronsås
1 voting
Hel kalkon i ugn

Hel kalkon i ugn

3 hAvancerat

Om oss