Öl och kumminglaserade revbenspjäll med kompott på karamelliserad lök

Foto: Magnus Skoglund

Öl och kumminglaserade revbenspjäll med kompott på karamelliserad lök

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Revbensspjäll (tjocka)

800,0 

gram

Lagerblad

3,0 

blad

Timjan

2,0 

kvistar

Salt

 

 

 

Glaze:

 

Leffe Brune

3,0 

dl

Råsocker

2,0 

dl

Sirap (mörk)

1,0 

dl

Ättika

2,0 

msk

Kummin (mald)

2,0 

msk

 

Kompott:

 

Gul lök

4,0 

styck

Honung

0,5 

dl

Leffe Brune

1,0 

dl

Lagerblad

1,0 

blad

Smör till stekning

1,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Brune

Mörk medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 353 gram)

Ingredienser

Revbensspjäll (tjocka) 800,0 gram  

Lagerblad 3,0 blad  

Timjan 2,0 kvistar  

Salt  

 

Glaze:

Leffe Brune 3,0 dl  

Råsocker 2,0 dl  

Sirap (mörk) 1,0 dl  

Ättika 2,0 msk  

Kummin (mald) 2,0 msk  

 

Kompott:

Gul lök 4,0 styck  

Honung 0,5 dl  

Leffe Brune 1,0 dl  

Lagerblad 1,0 blad  

Smör till stekning 1,0 msk  

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Koka spjäll mjuka i saltat vatten med lagerblad och timjan, cirka 2% salt. Koka tills köttet släpper lätt från benen. Lyft upp spjället försiktigt. Kyl ned.
  2. Koka ihop öl och råsocker till simmig konsistens. Tillsätt ättika och sirap. Koka tills glazen blir simmig igen. Tillsätt kummin och låt svalna. Pensla på köttet.
  3. Skala och skiva lök tunt. Stek den gyllene i brynt smör i omgångar. Tänk på att inte ha för mycket lök i pannan på en gång då det blir väldigt svårt att ge den färg. När löken är stekt tillsätt honung, öl och lagerblad. Låt puttra ihop på låg värme till en kompott. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  4. Servera allt med potatismos.

Fler recept inom Revbensspjäll

Liknande recept som Öl och kumminglaserade revbenspjäll med kompott på karamelliserad lök

Annonser