Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Vitfisk (filé)
    • 8 styck

      Rädisa
    • 2 styck

      Ägg
    • 12 styck

      Cocktailtomater
    • 1 dl

      Majonnäs
    • 0.50 klyfta

      Vitlök
    •  

      Babyspenat (färsk)
    •  

      Dill
    •  

      Salt
    • Lag:
    • 1 dl

      Ättika
    • 2 dl

      Strösocker
    • 3 dl

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt kallna.

    2. Skär fisk i portionsbitar. Koka upp lite vatten i en låg panna. Salta så att det smakar som havsvatten. Lägg i fisken och dra från värmen. Låt stå i 4-5 minuter.

    3. Ta upp och låt svalna av. Lägg fisken i lagen och låt stå i minst en timme.

    4. Sätt ugnen på grill och högsta värme.

    5. Löskoka ägg 6-7 minuter i vatten med rikligt med salt. då lossar skalen lättare. Spola kallt. Skala äggen. Dela i klyftor.

    6. Lägg tomater i en liten form. Sätt in i ugnen tills de blir lite brända. Tag ut och låt svalna.

    7. Skiva rädisor mycket tunt och lägg i vatten. Hacka dill. Blanda majonnäs, dill och krossad vitlök.

    8. Ta en fin liten tallrik. Lägg spenat i botten. Lägg över fisken och en klick majonnäs. Lägg på övriga ingredienser och avsluta med dillkvist.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är egentligen en resträtt. Har du fisk över så är det perfekt att lägga i den i en 123-lag. Tillsätt lite bitar av pepparrot så håller den länge i kylen så länge du inte sticker ner fingrarna i lagen.

Det här är en smårätt, minst fördubbla ingredienser för att laga som huvudrätt.

Kommentar
Om oss